Helikopterns historia

Aero Service grundades år 1943 av Lennart Osterman och är världens äldsta fortfarande existerande helikopterverksamhet.

1946 importerade man sin första helikopter, en Bell 47B, startade en helikopterverksamhet och bytte namn till Osterman Aero. Man flög under 1950-talet helikopter i stora delar av världen, bland annat Kenya, Indien, Grönland och Liberia. 1981 köptes den flygande avdelningen upp och ägarna bytte namn till Osterman Helicopter.

Den 1 juni 2017 blev Osterman Helicopter ett varumärke hos STORM HELIWORKS AB som är ett kompetensföretag baserat i Östersund och levererar helhetslösningar med helikopter som plattform. Med helikoptrar stationerade i Östersund, Göteborg och Malmö, samt vissa delar av året även i Åre och Funäsdalen, täcker verksamheten nu in en stor del av Skandinavien och kan snabbt vara på plats för att påbörja uppdrag i hela Sverige.

Personalen på STORM HELIWORKS AB har lång erfarenhet av branschen och använder sig av den modernaste och miljövänligaste utrustningen under uppdragen som varierar mellan allt från sightseeingturer i Göteborgs skärgård till kvistavverkning av kraftledningsgator i fjällen.

STORM HELIWORKS AB opererar med sju egna helikoptrar i olika storlekar, men också med externa samarbetspartners, och utför uppdrag i hela Europa. Drivkraften är att med personlig kontakt, stor kunskap, lång erfarenhet och glödande engagemang bistå kunder, stora som små, med flexibla, säkra och kostnadseffektiva helikoptertjänster.

www.stormheliworks.se

tesdawdaawdaw